«

»

Set 19

Agraïment a Josep Antoni Blanco

El passat 12 de setembre el company i alcalde de Sant Pere de Ribes Josep Antoni Blanco va fer pública la seva decisió de deixar el seu càrrec a l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, del qual ha estat regidor durant 26 anys. Durant 18 d’aquests anys ha assumit en primera persona la màxima representació del municipi com a alcalde i n’ha liderat la seva gestió. Tot plegat és un exemple de la capacitat del Josep Antoni de ser una persona compromesa i activa per al seu municipi, per la comarca i pel país. Va iniciar la seva activitat col·lectiva com a membre de l’associació de pares i mares d’alumnes i després va liderar l’ajuntament de Sant Pere de Ribes com a alcalde en els períodes 1991-1995 i 1999 fins l’actualitat, fruit d’una àmplia majoria de ciutadans que li han fet confiança. També cal destacar les seves responsabilitats i implicació amb el territori, com a President del Consell Comarcal del Garraf des del 2003 fins al 2011, com a Diputat Provincial, com a dirigent de la Mancomunitat i com a membre sempre actiu del projecte socialista a nivell local, comarcal i nacional.
Quan un assumeix reptes com el de decidir i impulsar l’acció política el millor possible, mereix el reconeixement explícit a un esforç que, sense cap mena de dubte, contribueix a la societat. Perquè des de l’individualisme o l’actitud passiva no hi ha progrés.  Per això és tant important donar valor a les actituds de compromís, a la bona política i a la necessitat que com més gent millor s’impliqui en la gestió d’allò que és de tots.
El Josep Antoni és una persona amb experiència, que ha assumit responsabilitats, que ha afrontat sempre reptes i, sobretot, ha estat un actor clau de la transformació del seu municipi, i més enllà, ha contribuït activament al pensament necessari en els debats col·lectius. N’estic segur que el pas que ha fet de fomentar un relleu a l’alcaldia de Sant Pere de Ribes farà igualment possible que la seva experiència i la seva capacitat segueixin sent actius i compromesos.
Les idees, els projectes, les accions i el que és la societat d’avui i sobretot l’evolució en positiu en el dinamisme de Sant Pere de Ribes tenen molta relació amb l’actitud decidida del Josep Antoni. Gràcies Josep Antoni pel teu compromís al llarg dels anys en què has guanyat a pols el respecte de molts companys i ciutadans.

Publicat Diari de Vilanova el 20 de setembre de 2013

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *