«

»

Mar 13

Aprovada una moció socialista per impulsar nous programes de lluita contra l’atur

La moció presentada pel PSC i que ha estat aprovada recull el compromís de generar noves oportunitats en l’àmbit de l’economia productiva local 

El ple de març va aprovar les dues mocions del PSC, la primera d’elles recull el compromís de generar noves oportunitats en l’àmbit de l’economia productiva local. El grup socialista a la Diputació va proposar crear un programa de suport als municipis per lluitar contra l’atur, aconseguint que es destinin uns 40 milions d’euros en 2 anys, per donar suport a plans locals d’ocupació, programes de rehabilitació d’elements singulars del municipi i una tercera línia d’arranjament de camins. Amb l’aprovació del Ple, caldrà que a les comissions es pugui debatre els projectes que presentarà el govern.

El Ple també va aprovar la proposta del PSC per iniciar els treballs per ampliar la Carta de colors al Barri de Mar, per tal d’harmonitzar les intervencions, d’acord amb uns criteris estètics propis amb la identitat del barri, tal i com ja es fa al centre històric. 

Aclariment a CiU sobre la votació de la moció de mobilitat a la façana marítima

 En relació a la moció sobre la mobilitat a la façana marítima, el PSC ha conegut pels mitjans l’intent del govern de fer confondre a la ciutadania sobre la proposta d’obrir el carrer Zamenhof fins a la façana marítima. El govern ha afirmat que el Ple va votar en contra d’obrir aquest vial, quan en realitat la moció aprovada parlava d’evitar asfaltar els actuals camins que hi ha al sector per on el govern vol fer passar el trànsit d’entrada i sortida a la façana marítima. Camins en alguns d’ells, que no superen els 3 metres d’amplada i que per tant, no estan preparats ni s’ha fet cap estudi de la capacitat per absorbir una determinada mobilitat. Aquest posicionament ja es va expressar l’any 2012.
El PSC, com altres partits al consistori, duia al programa estudiar la possibilitat d’obrir el carrer Zamenhof, però vinculat al Pla de mobilitat, i òbviament a la redacció del nou Pla General d’urbanisme , perquè es tracta d’un sector classificat com a sòl urbanitzable. És en el marc de la comissió del POUM a on ja s’ha fet un primer debat al setembre de 2013, sobre la globalitat del sector de l’Ortoll, tot i que 3 anys desprès d’aprovar-se la redacció d’aquest nou document, el govern no ha estat prou diligent en el compliment de la moció i fins ara no hi ha res més enllà de debats generals sobre aspectes de la ciutat. El govern ha volgut obviar el que el PSC va explicar en aquella reunió.

El govern, un cop més, vol acusar al PSC a través dels mitjans, confondre a la ciutadania amb el que realment es va debatre i votar al Ple i amagar una mala gestió per part de la regidora de mobilitat, en especial a la façana marítima, a on cal recordar que l’any passat, es va abordar la problemàtica sense cap previsió i fent actuacions en ple mes d’agost. Des de llavors, i tot i que el Ple de juliol de 2013 va demanar debatre les futures accions, el govern no ha fet cap moviment.

El PSC, dubta també que darrera de la pressió sobre la zona de l’Ortoll no hi hagi la voluntat de CiU de que el sector s’acabi urbanitzant, desig que el propi govern ha expressat algun cop. Pel PSC aquest sector no és prioritari i es proposa que mentre no es decideixi res, i si volen treure’n un rèdit econòmic, estudiïn accions immediates que no passin per construir, com per exemple: fer un inventari específic dels valors naturals, agrícoles i paisatgístics per poder-ne parlar a les reunions del POUM de cara a prendre una decisió el màxim de consensuada, promocionar l’horta i productes de proximitat activant finques avui sense cap explotació agrícola, amb convenis amb propietaris per incloure’ls al banc de terres, difondre les accions de recuperació del patrimoni agrícola i natural de la zona que fan grups de voluntaris, introduir a les propostes de rutes a peu i en bicicleta aquesta zona al costat de la façana marítima, continuar reforçant les accions de disciplina per evitar els abocadors incontrolats i les finques abandonades, entre altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *