«

»

Jun 03

Aprovades les mocions al Ple de Juny


El grup municipal socialista també va presentar una moció d’urgència, amb ICV per consultar a la ciutadania davant l’abdicació de Joan Carles com a cap d’Estat. Al debat de l’Eixample Nord, el PSC va defensar un procés de participació real

La moció per elaborar un inventari d’espais buits a la ciutat va aprovar-se per unanimitat. Amb aquesta eina es busca activar solars al centre de la ciutat i aquelles altres zones que es puguin posar a disposició, en col·laboració amb propietaris privats. Molts d’aquests solars estan abandonats, i sobretot en ple centre, plens de brutícia i molts d’ells donen una sensació de degradació. Amb això es podrien ubicar usos temporals o bé ampliar espais de gaudi per a la ciutadania. 

La segona de les mocions pretén buscar un mecanisme de seguiment dels acords que es prenen al Ple, per tal de fer un seguiment exhaustiu de les desenes d’acords que es prenen i que sovint no s’han acabat complint, així doncs, ara caldrà informar a les comissions informatives de tots els acords i quin seguiment posterior es fa. 

En relació a la moció de la CUP sobre l’audiència pública per tractar l’Eixample Nord, el PSC va veure rebutjada la seva proposta transaccional per tal de fer un procés de participació real, que permeti recuperar els treballs de participació realitzats fa 5 anys, poder oferir el retorn a la ciutadania que vulgui participar i també explicar amb detall una qüestió complexa des del punt de vista jurídic, econòmic i tècnic, tant pels convenis urbanístics com la proposta de planejament que ha quedat aturada. Per això, els socialistes sol·licitàvem que es tingués en compte els treballs d’aquests 4 anys, fets per l’equip redactor i el Consorci urbanístic als que durant aquest temps ningú s’ha oposat, i que són un element a incorporar en el procés d’informació. Així, la ciutadania podria obtenir una informació de primera mà per tal de formar-se una opinió que sigui el màxim d’objectiva de tots els detalls i conseqüències que té aquest procés, que també ha de permetre protegir Platja Llarga. Aquesta participació, tal i com defensava el PSC podia finalitzar amb una audiència pública o el mecanisme més idoni, opció que fins i tot la CUP veia bé, tot i que no va voler modificar en cap aspecte la seva proposta, que ho deixa tot a una única audiència pública. L’anunci posterior d’una campanya de recollida de signatures va mostrar la poca predisposició inicial a buscar un consens pel que fa als mecanismes de participació.

Finalment, el grup socialista, amb el grup d’ICV, van presentar una moció d’urgència per facilitar, a través d’una consulta com a millor mecanisme, que la ciutadania pugui pronunciar-se sobre la forma d’organització de l’estat, davant l’abdicació de l’actual cap d’Estat.

Consulta les mocions

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *