«

»

Jul 11

Aprovades les tres mocions presentades pel grup municipal del PSC

Aprovades les tres mocions presentades pel grup municipal del PSC

La primera de les mocions demanava el compliment d’una moció ja presentada i aprovada el mes de desembre de l’any 2013. Set mesos després de l’acord de ple per iniciar un procés de descentralització del servei d’atenció ciutadana (OAC) en els barris, el grup municipal socialista no tenia cap constància de que s’hagués fet cap passa en aquest sentit. En el ple de dilluns es va aprovar que en el mes de setembre es presentaria el calendari d’implementació d’aquesta descentralització, per tal de començar-la a aplicar.

Les altres dues mocions reclamaven mesures per pal·liar les retallades del govern de la Generalitat en Serveis Públics: una en la sanitat, especialment per les retallades en els serveis de pediatria a la nostra ciutat i comarca i l’altre en l’educació de 0 a 3 anys. Retallades que van en detriment de la qualitat dels serveis i de l’atenció a les persones especialment dels més petits.

Per això el grup municipal socialista va presentar dues mocions que van ser recolzades pel ple per demanar a la Generalitat de Catalunya que adoptés les mesures pressupostaries necessàries per retornar als serveis públics la qualitat que els ciutadans i ciutadanes de Vilanova i la Geltrú es mereixen: inversions en els centres sanitaris de la comarca, professionals necessaris per poder donar una bona atenció a la ciutadania, finançament adequat per les escoles bressol, entenent l’educació 0-3 com una etapa educativa fonamental i dotació de beques per evitar la discriminació d’accés al servei d’educació 0-3 per motius de renda.

En aquest mateix ple també es va donar compte per part del govern de la suspensió de la tramitació de l’Estudi de Detall de la Zona de la Ribera del Port, promogut per Ports de la Generalitat, fins al desenvolupament previ d’un procés de participació ciutadana i un concurs d’idees. Suspensió que s’ha produït entre altres, per les al·legacions presentades pel grup municipal socialista.

El PSC està satisfet amb la rectificació del govern municipal sobre la Plaça del Port.

Les al·legacions del Grup Municipal Socialista i de col·lectius ciutadans permeten introduir la participació ciutadana i un disseny que tingui en compte la singularitat de l’espai de la Plaça del Port i de la zona del Passeig Marítim, per tal d’adoptar les premisses bàsiques d’intervenció en el futur.

El Grup Municipal Socialista va presentar un conjunt d’al·legacions durant el període d’exposició pública de l’Estudi de detall de la Plaça del Port. A les al·legacions, que han estat estimades pel govern municipal, es demana la retirada del document presentat i iniciar un concurs d’idees sobre la pròpia Plaça i també dels eixos per a la futura intervenció del Passeig Marítim, de tal forma que les futures intervencions es facin de forma coherent en base a un document, que a més, incorporarà un procés de participació pública i ciutadana.

Al document d’al·legacions el PSC també demana que sigui l’Ajuntament qui tingui la darrera paraula de la intervenció a la zona, així com el control de quines concessions i les finalitats més adients que permetin que aquest sigui un espai de referència a la façana marítima, tenint en compte tots els interessos.

D’aquesta forma, el Ple de juliol no va aprovar el document tal i com estava previst, i ara es realitzarà un calendari que iniciarà un procés de reflexió sobre la façana marítima de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *