«

»

Abr 07

Comunicat del PSC

Ahir dijous es va produir el trencament de l’acord de govern a l’Ajuntament, l’alcaldessa va prendre la decisió de trencar l’acord i expulsar els regidors i regidores socialistes, amb una decisió a on prioritza els interessos electorals de CiU per a les propers eleccions. Davant d’aquest fet, el grup municipal del PSC volem expressar el següent:

El resultat de les eleccions municipals de l’any 2015 obria un escenari de fragmentació política, i lluny de poder-se arribar a acords amplis d’estabilitat entre les forces polítiques es va situar la necessitat de garantir un acord de governabilitat de la ciutat per evitar la paràlisi a la ciutat durant 4 anys.

El PSC, després de sotmetre-ho a la consideració de la seva assemblea, va signar amb CiU un acord amb 52 punts programàtics que obria la porta a un govern de coalició que es centrava única i exclusivament en la ciutat, excloent expressament les qüestions de política nacional i centrar-se només en la ciutat. En aquest sentit, el PSC podem afirmar que hem complert amb absoluta lleialtat aquest acord signat per les dues forces, ens sentim orgullosos i orgulloses de la feina fet al capdavant del govern municipal.

En aquest escenari, els dos grups municipals han votat el decurs d’aquest mandat de forma separada qüestions rellevants, com l’adhesió i manteniment a l’associació de municipis independentistes,  el suport al procés d’independència o la col·locació de pancartes, estelades o altres elements a la ciutat. El Ple té 17 regidors independentistes (CiU, ERC,CUP i SOM) que han facilitat aquestes mocions i resolucions, a les que el PSC ha votat en contra, sense que això signifiqués cap alteració de l’acord de govern. Aquests fets, entre altres, també han provocat pressions i incomprensió per una part de la ciutadania durant molt de temps que no entén la utilització partidista de la institució.

El grup municipal del PSC ha treballat situant sempre els interessos de la ciutat per sobre de qualsevol altre, inclús en moments de molta complexitat quan hem actuat amb absoluta lleialtat, com ara fa un any amb la sortida del govern dels dos trànsfugues del grup de CiU, deixant-los en una situació de minoria.  Per aquest motiu, la decisió de CiU és clarament una deslleialtat no només amb una força política amb qui va signar un acord de govern, sinó amb tota la ciutat.

En aquest acord de govern, el PSC ha assumit una part important de l’acció municipal, amb 3 de les 4 àrees de gestió municipal: territori i espai urbà, polítiques de ciutadania i promoció econòmica, a on s’ha iniciat i mantingut polítiques per a la ciutadania i per revitalitzar la ciutat, s’han desencallat projectes i actuacions que es troben en marxa, i s’han impulsat accions que tindran recorregut els propers anys. En som responsables fins al dia d’avui de la bona feina feta, duent el pes de l’acció del govern mentre l’antiga CiU tenia altres prioritats que no eren la ciutat, pel que a partir d’avui, ja no assumim com a nostres cap de les decisions que es prenguin, l’acord signat l’han trencat.

El trencament de l’acord de govern no es fa per cap incompliment del mateix per això, i a falta d’1 any per a les propers eleccions municipals, la única motivació és en clau electoral per part de l’antiga Convergència a la ciutat. Considerem que governar la ciutat amb 4 regidors de 25 és una irresponsabilitat, com també, una frivolitat plantejar una proposta d’un nou govern transversal quan tot just n’acaben de trencar un de transversal. Una proposta amb molt poca credibilitat.

El PSC farà valdre el pes com a primera força política a l’Ajuntament, i actuarà a partir d’ara a l’oposició com ho ha fet al govern, amb responsabilitat i al servei de tots els vilanovins i vilanovines.

Per això, el PSC, com a primer grup del consistori emplaçarà els propers dies a la resta de forces polítiques que posin la ciutat per sobre dels interessos de partit a garantir un acord d’estabilitat municipal que es centri en el darrer any a evitar la paràlisi de la ciutat, disposats a acordar conjuntament entre totes les forces el nom d’un candidat/a a l’alcaldia que generi el major consens.

 

Vilanova i la Geltrú, 6 d’abril de 2018

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *