«

»

Set 14

De nou el PSC per construir la millor Vilanova i la Geltrú

El PSC de Vilanova i la Geltrú inicia una nova etapa. Un nou començament que vol ésser un revulsiu tant per la nostra agrupació local i tots i totes els militants i simpatitzants com per a la pròpia ciutat; i que té la seva primera fita en les primàries obertes que celebrarem el proper 11 d’octubre en que escollirem, democràticament, el nostre candidat o candidata a l’alcaldia de la ciutat. He anunciat la meva precandidatura a aquestes primàries i a través d’aquestes línies vull, sintèticament, explicar cap a on crec que han d’avançar la ciutat i el PSC. 
 
Necessitem retornar l’esperança, la il·lusió i l’orgull tant als militants i simpatitzants socialistes com al conjunt de vilanovins i vilanovines. I per fer-ho res millor que els aprenentatges de la nostra pròpia vivència col·lectiva. Ens cal recuperar el millor del passat, retornar als nostres orígens per escriure plegats un futur millor. Ens cal ser de nou, el millor PSC per construir de nou, la millor Vilanova i la Geltrú.
 
És el moment que el PSC colze a colze amb la ciutadania, amb les associacions de veïns, amb les entitats socials, amb el gran teixit cultural de la nostra vila escrivim un nou capítol de la nostra història. Un nou període que superi els darrers quatre anys d’una ciutat governada sense projecte, sense idees i, fins i tot, amb una certa resignació. 
 
De la mateixa manera que a finals dels anys 70 i principis dels 80 entre tots vam ser capaços de construir una ciutat nova, una ciutat amable i humana, una ciutat de drets i oportunitats, en definitiva, una Vilanova i la Geltrú millor; el 2015 serà imprescindible recuperar aquest esperit del passat per construir el futur.
 
Ho farem de la mà de tots aquells que han treballat i segueixen treballant des de diferents àmbits de la societat civil, des de les entitats i associacions, des del teixit econòmic i comercial per la nostra ciutat; ho farem de la mà de la ciutadania tota. A tots ells els volem fer partícips del nostre projecte i, per això, qualsevol ciutadà podrà participar en l’elecció del nostre candidat o candidata a l’alcaldia.
 
Per construir aquest nou i millor futur són imprescindibles, i no podria ser de cap altra manera, els i les militants i simpatitzants socialistes als que cal donar més protagonisme en el dia a dia de la nostra agrupació perquè són tots ells els que, a través del seu ferm compromís amb el nostre ideari d’esquerres i de progrés, fan possible el nostre projecte.
 
Estic convençut que estem al davant d’una oportunitat única per capgirar la inèrcia del “qui dia passa any empeny” en què el govern municipal ha sumit Vilanova i la Geltrú. Els propers quatre anys seran decisius. I dels resultats de les properes eleccions municipals dependrà si caiem definitivament en aquesta inèrcia de desànim, de manca de projecte, d’improvisació i mirada curta; o si tornem a esdevenir una ciutat que mira el futur amb esperança, la ciutat dels drets i les oportunitats i amb qualitat de vida per a tothom, la ciutat que, si cal, es rebel·la contra les imposicions injustes d’altres governs.
 
Si surto escollit candidat a l’alcaldia aquest serà el meu objectiu. Fer possible una nova etapa per a la ciutat a través d’un projecte que posi en el centre, per sobre de qualsevol altra qüestió, les persones. Els vilanovins i vilanovines seran la meva prioritat i l’ocupació, els serveis socials, l’educació i els serveis de salut, que són les principals preocupacions de la ciutadania, seran els meus àmbits de treball prioritaris. Retornar l’esperança i lluitar pels drets i per generar noves oportunitats per a tots i totes, i molt especialment, per aquells veïns i veïnes més colpejats per la crisi.
 
Un projecte que retorni a Vilanova i la Geltrú l’orgull de la seva identitat, on la cultura sigui un eix central del projecte de ciutat. Una forma indispensable de fer ciutadania; i de crear sentiment de pertinença, aquesta identificació entre els vilanovins i vilanovines amb la seva ciutat tan important per a la cohesió social. La millor manera de recuperar la il·lusió, l’orgull i l’esperit de lluita per defensar la nostra ciutat i, malauradament, diluït en els darrers anys.
 
Un projecte que faci protagonistes els ciutadans i ciutadanes en la Vilanova i la Geltrú dels propers anys. És moment de pensar i planificar la ciutat del futur i de fer-ho tenint en compte quin creixement, quina activitat econòmica i quins serveis necessitarem. Per fer-ho ens caldrà molt de seny i escoltar molt i molt; però sobretot tenir clares les nostres prioritats: ocupació i benestar.
 
Aquest és el meu compromís amb la ciutadania de Vilanova i la Geltrú i amb els afiliats socialistes si el proper 11 d’octubre sóc escollit candidat a l’alcaldia. Un projecte de suma i esperança per a una ciutat i un partit que han de deixar enrere el pessimisme i començar a mirar el futur amb la mirada esperançada i confiada del qui té un projecte per a un futur millor i la força, l’empenta i la il·lusió per convertir-lo en realitat.
 
Article publicat al Diari de Vilanova 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *