«

»

Feb 02

Diàleg amb Odón Elorza

El passat dijous es va celebrar un nou DiàlegxVNG, aquest cop sobre estratègies i models de ciutat. En aquest cas, el Diàleg es va centrar enstre entre Vilanova i la Geltrú i la ciutat de Sant Sebastià. L’alcaldable socialista Juan Luis Ruiz i l’alcalde de Sant Sebastià entre 1991 i 2011, Odón Elorza van dialogar sobre el repte de les ciutats al segle XXI i a més, en el context català, a on cal una aposta clara per ciutats obertes i per la convivència en contra de la confrontació.

Per a Ruiz i Elorza, la lluita contra les desigualtats i el canvi climàtic han de ser la prioritat des dels ajuntaments, tenint com un dels reptes el compliment dels objectius del desenvolupament sostenible que Nacions Unides s’ha marcat fins a l’any 2030, no només a nivell ambiental, també econòmic i social a les ciutats.

Per aquest motiu, Juan Luis Ruiz ha anunciat que el proper Programa de Govern del PSC no serà un programa a quatre anys, sinó que ha de permetre crear les bases de la ciutat pels propers 15-20 anys. En aquest sentit ha fet una aposta clara perquè Vilanova i la Geltrú recuperi el lideratge perdut com a capital, ja que ha de tornar a aspirar a ser-ho de tot el Penedès, recuperant projectes com el de l’Eix Diagonal, aprofitant l’oportunitat de la connexió cap a l’interior. També amb un reforç molt clar de les polítiques de promoció econòmica, no només potenciant el turisme, sinó donant suport a les empreses que ja hi ha i cercant incentius per a l’arribada de noves activitats. Per a Ruiz, l’aposta per la reindustralització es juga amb una ciutat que estigui preparada i que no deixi perdre cap oportunitat,per això ha recordat l’aposta des d’àmbits com l’urbanisme, al servei d’una ciutat que es prepara pel futur per no deixar perdre inversions i resoldre problemàtiques aturades durant anys que han de permetre generar sòl per a futures activitats.

També ha recordat que la lluita contra les desigualtats es fa amb polítiques socials, situant les persones al centre de l’acció municipal, però també generant oportunitats per a que aquelles persones amb més dificultats puguin reincorporar-se al món del treball.

Finalment, Ruiz ha recordat que el proper mandat serà clau recuperar el manteniment de ciutat, l’aposta per renovar tot l’enllumenat públic, la reforma integral i per fases de l’espai públic, com a espai de tothom i aplicar aspectes com el canvi de paradigma en la mobilitat, amb un reforç del transport públic i de recuperació d’espais per al veïnat.

Per la seva banda, Odón Elorza reclama una aposta clara recuperació de l’Estat del Benestar local que poden fer els Ajuntaments, apostant per resoldre les necessitats de la ciutadania, acompanyades per polítiques de benestar que porten els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2019.

El PSC organitzarà un nou DiàlegxVNG el mes de febrer, per escoltar noves idees que s’inclouran a la proposta de Programa, en aquest cas, sobre el model econòmic i social de Vilanova i la Geltrú.

Notícia de Canal Blau d’aquest Diàleg: http://canalblau.alacarta.cat/garraf-noticies/noticia/odon-elorza-defensa-el-model-socialdemocrata-en-el-marc-dels-debats-del-psc-de-vilanova

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *