«

»

Set 16

Educació pública i de qualitat: llibertat i igualtat


Aquesta setmana ha començat el curs escolar. A les escoles i instituts de la ciutat són dies de retrobades, de noves coneixences, de tornar a engegar, de moltes expectatives i de noves il·lusions. 
Deia Rosa Sensat que “la llibertat és una conquesta a la que l’home arriba per mitjà de l’educació i la cultura”. L’educació ens fa més lliures perquè ens capacita per pensar per nosaltres mateixos, ens ensenya a destriar, ens dóna elements per a decidir allò que creiem més just o convenient.
I l’educació pública i de qualitat ens fa, també, més iguals perquè garanteix les noves oportunitats vitals per a tots els infants i joves, hagin nascut on hagin nascut, sigui quin sigui el nivell socioeconòmic de la seva família. 
A Vilanova i la Geltrú l’educació ha de ser fonamental en l’acció municipal. Tenim el privilegi de gaudir d’una important xarxa d’escoles i instituts; d’escoles bressol de molt qualitat; i d’equipaments educatius de rellevància com l’Escola d’Art, l’Escola de Música o l’Escola de Formació Aeronàutica. Equipaments de futur per a la ciutat i garantia de futur per als ciutadans.
Equipaments que el govern municipal ha de tenir al centre de la seva acció potenciant-los, tenint-ne cura i, sobretot, defensant-los de qualsevol intent d’empetitir-los o fer-los perdre qualitat. Fent costat als mestres i professors en la seva tasca essencial; i donant suport a les famílies que, massa sovint en els darrers anys, han hagut de sortir al carrer a defensar l’educació dels seus fills i filles. Perquè, sens dubte, treballar per l’educació pública i de qualitat és treballar pel futur de Vilanova i la Geltrú

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *