«

»

Jul 16

El Garraf s’uneix contra la pobresa infantil i la vulnerabilitat alimentària

El Consell Comarcal, els sis ajuntaments del Garraf, Càritas i Creu Roja uneixen esforços per garantir un àpat equilibrat al dia a infants amb risc

El Consell Comarcal del Garraf, els sis ajuntaments del Garraf, Càritas i Creu Roja han signat avui l’acord marc de la campanya de suport a infants amb vulnerabilitat alimentària, a través de la qual uneixen esforços per garantir un àpat equilibrat al dia a infants amb risc social, durant el període de vacances.

Mitjançant la campanya es garanteix una alimentació saludable a 1.500 infants i adolescents de la comarca, amb productes frescos. Amb la implicació dels equips d’atenció primària dels municipis, s’han distribuït vals per adquirir productes alimentaris, per les 12 setmanes de vacances escolars, del 25 de juny fins al 15 de setembre.

El president del Consell Comarcal, Juan Luis Ruiz ha explicat que “aquesta campanya va començar l’any passat com a prova pilot, vam veure que era un encert i aquest any s’ha creat una taula de treball per donar donar-li continuïtat i per oferir solucions al conjunt de nens i nenes de la comarca”.

Ruiz també ha afirmat que “una de les tasques d’aquest Consell Comarcal és anar més enllà de les competències delegades, i aquest és un exemple clar de la voluntat de concertar projectes i de col·laborar entre entitats i ajuntaments, sobre tot en un tema que ens preocupa: poder donar solucions a les situacions que la crisi malauradament genera”.

Joan Torrent, president de Càritas de Sant Feliu, ha destacat el paper de les entitats en projectes com aquest, ja que “malgrat alguns diuen que la pobresa infantil no existeix, nosaltres que estem al carrer, sabem quina és la vivència i la problemàtica que tenim”.

Per la seva banda, Josep Quintet, president de la Creu Roja a Barcelona, ha destacat aquestes aliances estratègiques entre administracions i ha afirmat que “l’alimentació no és una caritat, sinó que és un dret social que tenen les persones i, en aquest cas, els infants”.
Des dels municipis també s’estan duent a terme accions pròpies per complementar el suport a les famílies amb infants en situació de vulnerabilitat alimentària. 

Font: Consell Comarcal del Garraf

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *