«

»

Abr 16

El PSC de Vilanova debat sobre la igualtat d’oportunitats i el benestar

Juan Luis Ruiz afirma que el model de ciutat no es pot basar en l’assistencialisme sinó en generar igualtat d’oportunitats per a tothom

DSC_0844Continuant amb el cicle de debats oberts sobre els eixos principals del que serà el programa del PSC de Vilanova i la Geltrú, aquest dimarts l’execretari d’Estat d’Universitats del Ministeri de Ciència i Innovació, Màrius Rubiralta i el coordinador de Càrites Interparroquial de Vilanova i la Geltrú, Ramon Carbonell han acompanyat al candidat socialista a l’alcaldia de Vilanova, Juan Luis Ruiz en la xerrada centrada en la igualtat d’oportunitats i el benestar.

Per a Juan Luis Ruiz, el model de ciutat no es pot basar en l’assistencialisme sinó en un model de progrés que aspira a generar benestar per a tothom i les oportunitats necessàries per a fer-ho possible. Per això, es reafirma en que “la nostra aspiració ha estat  i seguirà sent la de construir una Vilanova i la Geltrú on cadascú, independentment de la situació social i econòmica de la família on hagi nascut, pugui dur a terme el projecte de vida que desitgi”.

Així mateix, Ruiz creu que el govern actual no ha estat a l’alçada i que no ha lluitat per la ciutat davant les retallades dels governs de Catalunya i Espanya i ha fet balanç del que han significat a Vilanova i la Geltrú les retallades i ha posat d’exemple la pèrdua d’una escola pública, la desaparició de línies en escoles públiques, la pèrdua de la gestió pública del CAS, la retallada de pediatres al CAP de Sant Joan o l’amenaça de la privatització de la gestió del CAPI Baix a Mar. Per tant, davant d’aquesta situació, Ruiz ha remarcat que “no podem mirar cap a un altre costat, ni intentar justificar l’injustificable, ni romandre passius davant d’aquestes qüestions. Cal donar batalla per defensar els serveis públics i els equipaments de la ciutat davant qui calgui”.

El coordinador de Càrites a Vilanova i la Geltrú, Ramon Carbonell ha coincidit en la necessitat de trencar amb el model d’assistencialisme i intentar trobar les eines necessàries per a que les persones puguin ensortir-se de la situació de vulnerabilitat en la que es troben i ha remarcat que “les administracions, especialment els ajuntaments, han de prioritzar les seves accions en estar al costat de la gent”. Així mateix, Carbonell ha reivindicat el paper que fan les entitats socials i ha demanat que se’ls tingui en compte a l’hora de fer polítiques socials i que els hi hagi una major transparència en els diners que s’inverteixen en aquest àmbit.

Finalment, el catedràtic de Química Orgànica i exsecretari d’Estat d’Universitats del Ministeri de Ciència i Innovació, Màrius Rubiralta ha explicat la importància del coneixement, “que és el que ens ha de porta a trobar la solució del problema de crisi actual” i ha recordat el sistema de beques que va implantar el Ministre Gabilondo quan ell era Secretari d’Estat on qualsevol jove que volgués estudiar tenia l’oportunitat de fer-ho i que l’actual govern va eliminar. Així mateix, ha afirmat que les desigualtats en el coneixement haurien de tenir una línia vermella que no s’hauria de traspassar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *