«

»

Set 19

Els socialistes de l’Alt Penedès es reafirmen en garantir el dret a decidir i treballaran perquè la celebració de la consulta es realitzi com més aviat millor

Un dels objectius principals serà la lluita contra l’atur i la destrucció de llocs de treball al territori.

Pel que fa als drets nacionals, el PSC es reafirma en la voluntat que han expressat una gran majoria de catalans en exigir als governs tant de l’Estat com de la Generalitat que dialoguin per tal de fer possible el dret a decidir com més aviat millor i que es realitzi la consulta sobre l’encaix entre Catalunya i Espanya amb un procés transparent i democràtic.

El PSC recorda que ha defensat des del principi la celebració del referèndum i ho continuarà fent amb tota la força que li aporta el territori, vetllant perquè el referèndum no generi cap fractura social i treballant perquè tots els catalans i les catalanes vagin a votar lliurement.

En la matèria del dret al treball, la lluita contra l’atur a l’Alt Penedès serà una de les principals prioritats pels socialistes de la comarca. Tot i que les dades d’aturats han baixat una mica durant els mesos d’estiu, la taxa d’atur comarcal al mes d’agost se situa en gairebé el 16%, un punt més que a l’any passat. Un dels temes que s’han comentat ha estat la darrera empresa que tancarà, Ceràmiques del Foix, un fet que preocupa profundament als socialistes i que s’afegeix a la destrucció d’ocupació al territori.

En aquesta qüestió es demana que el Govern de la Generalitat no retalli en el capítol de polítiques actives d’inserció laboral i que posi en marxa nous programes adreçats a l’atur juvenil.
Pel que fa als drets socials, el PSC posa sobre la taula les dades de pobresa de l’Institut Català d’Estadística, en les quals es desprèn que el 30% de la població viu al llindar de la pobresa i a les escoles ja s’ha confirmat que hi ha casos de malnutrició infantil. Amb aquest context els socialistes continuen posant com a prioritat les polítiques de justícia social que omplin de contingut uns pressupostos municipals que permetin poder atendre aquestes necessitats. D’altra banda el PSC exigeix que la Generalitat pagui als Consells Comarcals les beques menjador i que es mantinguin les aportacions per fer viables les llars d’infants municipals.

Finalment el PSC assegura que cal donar respostes ràpides i efectives i considera que la consecució de drets nacionals ha de permetre obtenir més recursos per destinar a construir un model de país més social, just, equilibrat i que garanteixi la igualtat d’oportunitats per a tothom.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *