«

Ago 09

En memòria d’en Jaume Casanovas

Encara amb el cor encongit després de la notícia de la seva desaparició, vull tenir un petit recordatori pel Jaume Casanovas.
En Jaume ha estat present sempre en molts àmbits a nivell local, català i fins i tot amb responsabilitats a l’administració de l’Estat. Però per damunt de totes les responsabilitats públiques, serà per sempre l’alcalde de la recuperació de la democràcia a Vilanova i la Geltrú.

Li va tocar governar una ciutat on tot estava per fer, en moments econòmics i socials molt complicats, amb una greu crisi industrial. Sota el seu lideratge es va transformar la ciutat, es van resoldre dèficits històrics amb la posada en marxa de serveis mínims i bàsics a tots els barris que no tenien ni paviments ni enllumenat; va projectar Vilanova i la Geltrú pensant en el seu futur, pensant amb actuacions que són clau encara avui, com les vies de comunicació, infraestructures o polígons industrials, equipaments públics o la recuperació de la ciutat en molts indrets, des de l’inici de la pacificació del centre de la ciutat, la millora del front marítim i la dignificació de barris com la Collada i els Sis Camins, i també creant serveis públics.

La Vilanova i la Geltrú actual té, i tindrà, la seva empremta i la dels equips que va liderar.

Va contribuir activament des de la clandestinitat, amb altres companys i companyes, a la recuperació de la democràcia i va pertànyer als moviments socialistes que van acabar confluint en la creació del Partit dels Socialistes de Catalunya, que va encapçalar a Vilanova i la Geltrú a les primeres eleccions municipals, de les que fa unes setmanes hem celebrat els 40 anys.

En Jaume era un gran polític, després d’uns anys apartat de les responsabilitats públiques, havia tornat amb interès a participar a la vida política local, participant de les assemblees del PSC, col·laborant, plantejant propostes o promovent debats, sempre amb una fina ironia que feia que tothom l’escoltés. Encara en aquesta darrera campanya electoral vam compartir un debat polític de gran nivell. Reclamava des d’una visió socialdemòcrata, un nou contracte social i, en clau local, ens interpel·lava a dibuixar un mapa on Vilanova i la Geltrú tingués present el món global, diferent de la ciutat que ell va gestionar encara amb un món dividit en blocs.

I des de les seves conviccions polítiques, va promoure que el grup de Federalistes d’Esquerres també tingués uns referents a Vilanova i la Geltrú i altres indrets del Penedès, amb la col·laboració d’un gran nombre de persones. Aquests dies encara participava preparant actes, conferències, presentacions de llibres… En definitiva, feia pedagogia política, generava equips i ganes de treballar per difondre les idees.

Fins al final ha estat preocupat per la política local de Vilanova i la Geltrú. Fa un mes ens va acompanyar al Ple d’inici d’aquest nou mandat per recolzar el  Grup Municipal Socialista.

En  Jaume ha estat un mestre i referent per totes les generacions que hem vingut després, ens ha ensenyat política i ha posat sempre a la nostra disposició els seus coneixements sobre la Vilanova i la Geltrú que va saber transformar i estimar. Ens deixa un autèntic llegat que mai oblidarem.

Gràcies Jaume!! Et recordarem sempre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *