«

»

Abr 05

Europa i el paper de les ciutats, a debat

L’alcaldable socialista Juan Luis Ruiz i l’eurodiputat del PSC Javi López dialoguen sobre el futur d’Europa. Ruiz va presentar la nova edició dels Diàlegs x VNG, recordant que el 26 de maig, també es celebren eleccions al Parlament Europeu, a on es prenen decisions que acaben afectant a la ciutadania de forma directa en molts àmbits, com la protecció de drets i llibertats, passant per aspectes com la competitivitat o l’avanç de drets socials.

Per això Juan Luis  Ruiz considera que en el futur les ciutats tindran un paper més important a Europa i cal construint una consciència col•lectiva que són eleccions importants, a on es juguem aspectes com el futur financer i econòmic. Un Parlament Europeu de dretes o d’esquerres pot definir molt l’impacte de les crisis econòmiques, com hem viscut en els darrers anys.

A l’acte, Olga Villa, secretària de Feminisme de la Joventut Socialista de Catalunya va reclamar la necessitat de canviar Europa per a blindar els drets socials i civils de dones i també, pensant en el futur de la joventut.

Villa també va recordar aspectes que des de la Unió Europea han tingut un impacte a la ciutat, en matèria d’infraestructures com les inversions en torrents, els fons FEDER aconseguits mentre el PSC estava al govern, que permetran recuperar espais emblemàtics com la Platja Llarga, el circuit verd i pedalable a la costa o promocionar el patrimoni de la façana marítima, però també en altres ajuts que han permès construir una aliança entre universitat, administracions i empreses sobre investigació i serveis adreçats a la dependència i la gent gran.

Finalment, l’eurodiputat Javi López va fer un repàs sobre la feina feta aquests anys al Parlament Europeu, per entrar en temes de debat i d’impacte actual com la immigració, les fronteres, el Brexit, la sortida de la crisi i la necessitat d’apostar per una Europa social.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *