«

»

Set 30

INTERVENCIÓ CONSELL NACIONAL (30-09-2012)

Molt Bon dia companys i companyes, volia en nom de la Federació de l’Alt Penedès i el Garraf fer-vos arribar algunes consideracions del moment polític actual i també, com no pot ser de cap altra manera, també del que avui hem de decidir en aquest Consell Nacional.
Primer de tot, dir-vos, com sabeu que la nostra és una Federació molt plural, amb diferents sensibilitats i, fins i tot, diferents posicions i opinions, com ho és el nostre propi partit.
No perdem mai aquesta pluralitat interna, ja que és un factor essencial per integrar diferents sensibilitats tenint en compte la pluralitat i l’evolució de la pròpia societat.
Mireu, en la passada Comissió Executiva de la nostra Federació, varem estar més de tres hores debatent, analitzant i opinant en un debat viu, seré i rigorós sobre el moment actual.
I això demostra, el grau d’interès de les nostres agrupacions i per tant, també, dels nostres militants i simpatitzats d’opinar, de parlar, de decidir,  però també de compromís cap a la nostra organització política.
La gent té ganes de parlar! La nostra gent vol parlar i el partit ha de ser capaç d’establir ponts de diàleg i de trobada permanent amb la nostra gent. I aquí les Federacions juguem un paper molt important.
Companys i companyes estem davant d’una cruïlla històrica des del punt de vista nacional, però també social.
Catalunya no tornarà a ser el que ha estat fins ara i el nostre partit ha de saber donar respostes clares als anhels, a les esperances i a les il·lusions del nostre poble.
La present convocatòria d’eleccions respon clarament a una estratègia electoral per tapar el fracàs del suposat govern dels millors i el desmantellament dels serveis públics essencials, utilitzant el sentiment i les aspiracions nacionals de molta gent que vol una Catalunya més pròspera.
És evident que CiU ha posicionat un projecte de país “èpic” al qual molta gent de diferents sensibilitats ha pujat buscant una esperança perduda, mentre s’amaga a la ciutadania la cruesa de la situació econòmica i el seu efectes en la ciutadania.
Cal que el PSC doni esperança també.
Els socialistes defensem el Catalanisme responsable i la justícia social i per tant, ens hem de presentar a aquestes eleccions sense defugir de cap debat.
Hem de ser els garants de la defensa social sense que això signifiqui obviar el debat nacional.
És per això que celebrem i felicitem al nostre grup parlamentari per la seva posició en el debat de política general i en especial en les resolucions adoptades.
Ho vaig dir en la trobada que varem tenir de primers secretaris territorials amb la direcció del nostre partit ara fa uns dies: NO podem visualitzar-nos al costat del Partit Popular en aquest debat.
No defensem el mateix, i per això calia un distanciament clar i rotund respecte les seves posicions, i sobretot, no tenir por al dret a decidir.
Som un partit netament democràtic. No és incompatible federalisme amb dret a decidir.
Ens calen missatges clars.
Per altra banda, de la mateixa manera que demanem i exigim a la posició independentista que ens expliqui el “com”, nosaltres, hauríem d’explicar també el “com” de la nostra proposta federal asimètrica ( és a dir, reforma de la constitució, calendari, etc.)
Els socialistes, és cert, afrontem aquestes eleccions en uns moments complicats.
Malauradament el PSC és avui vist com un partit que no ha sabut reaccionar davant del que ja estava anunciat.  Aquest moment l’hem de plantejar com a oportunitat, de regenerar i de renovar el nostre discurs polític.
A més, estem en uns moments en què les posicions es tensen interessadament i la serenor i la responsabilitat és més difícil d’explicar que els “cops de titular”.
Ara bé, som catalanistes, federalistes, realistes i responsables.
I per això defensem que la única via possible actualment per aconseguir més autogovern i una Catalunya nacionalment més forta per servir als ciutadans i ciutadanes és a través de la negociació exigent i de la col·laboració.
Volem que Catalunya sigui una nació plena, amb capacitat de decidir i federada amb Espanya.
És evident que l’aposta de l’entesa passa per exigir al PSOE que entengui i faci pedagogia sobre la necessitat d’entendre perquè hem arribat fins aquí i què suposaria no comprendre el sentiment majoritari del poble català i les seves raons.
El PSC és un partit plenament democràtic i el seu llegat històric ho avala..
I parlant de democràcia, i ja acabo, ens hauria agradat, i molt, que el PSC hagués pogut complir amb allò que vam aprovar en el passat Congrés Nacional respecte les primàries.
No podem oblidar ni obviar que les primàries eren un eix essencial del mandat congressual.
Potser sí que ens hem adormit una mica en aquest procés però també és cert que no creiem que la legislatura duraria tan poc.
Com a Primer Secretari de la meva Federació, trasllado també la resolució de l’agrupació de Vilanova i la Geltrú, que entenent que fer primàries obertes a la ciutadania és impossible ara, podria ser possible fer primàries, en cas de més d’un candidat, entre els militants i simpatitzants.
Però també és cert que la opinió majoritària en el debat de la nostra executiva de federació, és que allò que alguns ens havíem imaginat sobre com haurien de ser les nostres primàries, unes primàries obertes a la societat, són avui per avui impossibles donades les circumstàncies i la precipitació electoral.
I voldria acabar també, compartint la necessitat de tenir candidat el més ràpid possible. Personalment, comparteixo les paraules d’un destacat company quan diu que si el candidat no el pot triar la societat, aquest Consell Nacional està legitimat per fer-ho.
Acabo, us demanem a la direcció que ens hi posem, que analitzem bé el moment important que tenim davant, que parlem clar, i que lluitem per defensar la serenor, l’exigència catalanista, els drets socials i la comprensió positiva aquí, a Catalunya, i allà, a Espanya.
És el moment que els socialistes ens comprometem de nou per defensar un futur millor per a Catalunya i per a les persones que hi vivim.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *