«

»

Abr 06

INTERVENCIÓ CONSELL NACIONAL 6/04/2013

Molt bon dia companys i companyes,
Des de la Federació Alt Penedes – Garraf volem primer de tot afirmar que coincidim clarament amb l’anàlisi de la situació política que acaba d’exposar el nostre Primer Secretari en nom de la Comissió Executiva Nacional.


Tot i així voldríem fer un parell de consideracions que varen sorgir en la passada Assemblea de Militants que varem fer al territori. Assemblea on va participar el company Maurici Lucena, com a portaveu del nostre Grup Parlamentari que, per cert, va ser proper i brillant en la seva intervenció, defensant les seves conviccions amb molta claredat i pedagogia.
La Assemblea va ser un espai de reflexió i de debat intens entre la militància.
Tots aquests fòrums de debat i participació, com la mateixa assemblea de militants, no pretenen altra cosa que implicar al màxim totes les persones properes al partit i fer-nos tots plegats corresponsables del futur col•lectiu del PSC.
Un exercici de proximitat, també, entre els nostres dirigents o companys amb importants responsabilitats, en aquest cas entre el Maurici i els militants, on es va establir un diàleg molt i molt positiu. On varem poder intercanviar punts de vista i opinions respecte la situació actual del nostre Partit i del propi Grup Parlamentari.
I en aquest aspecte vull agrair la presència constant al nostre territori de molts membres de la Comissió Executiva i del Grup Parlamentari, des del propi Primer Secretari, en diferents ocasions, la darrera en una trobada amb càrrecs electes, al company Balmón en un Fòrum de Debat i Posicionament polític que hem creat, al mateix Maurici, als Diputats Joan Ignasi Elena, a la Rocío, al Jordi Terrades, a la Eva Granados…

Doncs, bé en aquest assemblea es van plantejar entre d’altres dues qüestions que us vull transmetre:
La primera, es que van ser bastants els militants que davant de la irresponsabilitat del govern nacional de presentar uns pressupostos i per tant de la incapacitat de donar respostes a les necessitats del país, demanàvem la possibilitat de presentar un pressupost propi com a Grup Parlamentari. Conscients de la dificultat que això suposa per la manca de molta de la informació però que ens hagués ajudat a visualitzar-nos com alternativa al govern i per tant, deixar clar també davant la ciutadania quines són les nostres prioritats en aquests moments de greus dificultats econòmiques però sobretot, de les nostres prioritats per a les persones i col•lectius que més estan patint.

I una segona proposta que, a més, es va aprovar com a proposta de resolució, fa referència al Reglament de Primàries que avui aprovarem.
En primer lloc, celebrar que per fi tinguem aquest reglament, que va ser un dels principals compromisos congressuals i que malauradament les primàries no varen ser possible en les passades eleccions.
La resolució que varem aprovar i que ja varem traslladar fa dies, demana la possibilitat de que aquest reglament sigui esmenat per la militància a través d’un procés de presentació d’esmenes i finalment aprovat també en votació per la pròpia militància.
En cap cas, es vol treure legitimitat ni a l’equip redactor, ni a aquest propi Consell, tot el contrari, sinó com a proposta d’implicació per part de la militància davant d’un dels reglaments més importants que segurament s’aprovaran en els propers anys.
Celebrem el contingut del Reglament, el fet que hi hagin dues voltes, que es puguin presentar candidats i candidates no militants, que en la elecció hi pugui participar tot aquell que vulgui, sempre i quan, compleixi amb el que es demana. 
Però la proposta que fem aniria una mica més enllà i intentaria implicar també en el procés a la pròpia militància.
Tot i així, votarem afirmativament al Reglament, per què ens sembla molt i molt oportú. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *