«

»

Oct 03

Juan Luís Ruíz: ‘la rebaixa del peatge és un avanç, però no resol la competitivitat del Garraf’

Notícia publicada a Eix Diari el 2 d’octubre de 2013
El Consell Comarcal del Garraf va tenir coneixement de la decisió aprovada ahir pel Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya, a través dels mitjans de comunicació. Aquest acord entre la Generalitat i la concessionària, implicarà a partir de l’any vinent una rebaixa pels usuaris habituals de la C-32.

Davant d’aquesta notícia, el President de l’ens comarcal Juan Luis Ruiz, considera que és una notícia de la què cal fer una valoració moderadament optimista, perquè significa un avanç, si bé, que aquest acord no acaba d’ajudar a la competitivitat econòmica del Garraf perquè no beneficia al sector empresarial (els descomptes només s’apliquen pels vehicles lleugers) i perquè els turistes i visitants continuaran abonant la tarifa màxima, fet que no ajuda a consolidar l’estratègia d’atracció turística; a més cal complir un conjunt de condicions com ara adquirir un teletac amb una quota de manteniment i fer els desplaçaments entre els dilluns i els divendres.

Aquesta notícia arriba en el moment en que la pròpia concessionària ha patit una davallada dels usuaris dels túnels del Garraf, com a conseqüència de la crisi econòmica i a la vegada, la C-31 ha continuat incrementant el seu trànsit, sense ser una carretera preparada per assumir-ho.

Ruiz també ha volgut valorar el programa d’inversions associat que a curt termini resoldrà algunes demandes històriques, però alerta que aquestes mesures, en cap cas, poden implicar que a la llarga hi hagi una ampliació del termini de la concessió per compensar a la concessionària. Pel Consell Comarcal del Garraf, l’autopista ha de respondre a les necessitats del territori i al seu desenvolupament, i ha d’ajudar a una gestió més eficient de la mobilitat. També recorda que tot i això, el peatge continua sent elevat, en comparació amb altres comarques de l’entorn de Barcelona que tenen una via d’accés de peatge i una altra lliure.

Juan Luis Ruiz també ha recordat que el Consell Comarcal del Garraf va endegar la campanya “Garraf: peatge just” a principis d’any, després que els darrers mesos les tarifes van apujar-se per l’increment anual i pel nou IVA, una campanya que va recollir en un mes gairebé 6000 signatures per una rebaixa del cost del peatge. Aquesta iniciativa, sumada amb altres plataformes, va posar de manifest el greuge que pateix el territori en relació a l’autopista i la gestió de la mobilitat, en comparació amb altres comarques.

Finalment, Ruiz també demana que gran part del cànon que s’aplicarà a la concessionària per al transport públic reverteixi en millores reals al transport públic comarcal i especialment a les Rodalies, una de les altres demandes històriques de la comarca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *