«

»

Abr 26

Juan Luis Ruiz presenta les propostes en l’àmbit de la cultura

Per als socialistes la cultura és un dret vinculat a l’estat del benestar, la cohesió social i de dinamització econòmica

PresentacioCultura

El PSC ha presentat les principals propostes que inclourà en el seu programa pel que fa a l’àmbit de la cultura, considerant la cultura com un dret absolutament vinculat a l’estat del benestar i a un futur més igualitari.

En la seva intervenció, el candidat socialista Juan Luis Ruiz ha recordat que a Vilanova i la Geltrú quan es parla de cultura s’ha de parlar de la feina compartida amb les entitats culturals, les empreses del sector cultural, els creadors/es de l’àmbit artístic i musical i les polítiques públiques municipals, i ha posat com a exemple d’aquestes polítiques la xarxa de biblioteques  “que va ser un èxit rotund de la ciutat en matèria de cultura com a equipaments de proximitat per a la ciutadania”, el Teatre, la Sala, l’Auditori, els museus i fins i tot la llei de barris que va fer que l’espai públic fos concebut com a espai on la ciutadania viu les accions culturals.

Així mateix, Ruiz ha explicat que cal apostar per cercar noves maneres de  posicionar la cultura com a element central de la política municipal i de les propostes de benestar dels vilanovins i vilanovines. “calen nous models de governança amb la ciutadania, on l’eix central sigui el de la confiança i la coresponsabilitat” perquè tal i com ha recordat “la cultura genera ocupació, noves activitats, dinamització econòmica i cohesió social”.

El regidor socialista Joan Martorell ha explicat les principals propostes del programa electoral en aquest àmbit, resumides en 10 eixos:

  1. Acabar el pla local d’equipaments culturals del a ciutat per a refermar l’estructura de serveis culturals bàsics i concloure els altres equipaments de futur.
  2. Treballar la participació, dinamitzant el consell de cultura, i arribant a acords de treball en comú amb entitats i societat civil.
  1. Millorar tota la difusió i les condicions d’accés a l’oferta i els bens culturals. Cal cercar nous mecanismes de comunicació per arribar a tots/es.
  2. Consolidació, difusió i conservació del cicle festiu com una de les mostres d’identitat més important de la ciutat.
  3. Millorar la xarxa patrimonial, fent-ne una millor difusió. Avançar en el coneixement de la ciutat del segle xix.
  4. Millorar la relació entre economia i cultura. La cultura hauria de ser la justificació per dinamitzar la ciutat en la promoció turística.
  5. Impulsar el projecte de “Magatzem de la Memòria” en el context dels projectes de la memòria històrica. Es tracta de recollir les aportacions de la ciutadania a la memòria i a la història de la ciutat.
  6. Donar suport a la creació. Establir mitjans de difusió, beques de caràcter públic i a través de concurs a projectes de creació cultural de creadors locals…
  7. Establir unes línies orientatives de la política de publicacions de l’ajuntament.
  8. Donar suport a l’activitat d’immersió lingüística i a major ús social de la llengua catalana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *