«

»

Oct 09

Juan Luis Ruiz torna a optar a l’Alcaldia pel PSC: “L’expulsió del govern m’ha refermat a tornar a presentar-me”

L’executiva local del PSC de Vilanova i la Geltrú va decidir divendres per unanimitat proposar oficialment Juan Luis Ruiz com a cap de llista socialista per a les eleccions municipals de 2019, després que el mateix Ruiz anunciés la seva decisió de tornar a optar a encapçalar la candidatura. S’obre ara el calendari d’elecció del candidat, durant el qual els militants que optin a la candidatura han de presentar abans del 22 d’octubre l’aval del 25% dels afiliats. Si, com tot sembla indicar, ningú més opta a cap de llista, no caldrà realitzar primàries i l’assemblea de l’agrupació local socialista escollirà Ruiz com a candidat el 29 d’octubre.

Juan Luis Ruiz agraeix el suport unànime de l’executiva i afirma que inicia aquesta nova cursa amb “moltes ganes i il·lusió”. Diu que “queda molt per fer” i assenyala que “és evident que l’expulsió del PSC del govern municipal m’esperona en aquesta decisió”. L’actual portaveu socialista a l’Ajuntament vilanoví afegeix que “l’únic que em mou és l’interès per Vilanova i la Geltrú. Sempre ho he dit i ho he demostrat”.

El regidor socialista és conscient que “el context general és complicat, però jo em presento a Vilanova. No presentarem un programa electoral, sinó directament un programa de govern pensant únicament en Vilanova i la Geltrú”. Afegeix que la ciutat demana “estabilitat”. Recorda que “els socialistes vam ser capaços de posar-nos d’acord amb el nostre adversari polític, l’antiga CiU i ara PDeCAT, per la ciutat, quan ells pensaven en Vilanova. Després, van començar a avantposar els seus interessos electorals als de la ciutat”, assegura. I afegeix que municipis com Vilafranca del Penedès, on es manté el pacte entre el PDeCAT i el PSC, “són exemples clars que és possible prioritzar els interessos de la ciutat i no generar inestabilitat política”. Per a Ruiz, “a Vilanova ara tenim un govern inestable”. I posa com a exemple que “el govern va ser reprovat dues vegades” en el ple municipal de dilluns passat. Una primera pel que fa a la comissió d’investigació sobre els desperfectes al Nucli Antic, on Ruiz considera que el PDeCAT es va “autoreprovar” per les seves decisions sobre el trànsit al Nucli Antic en la legislatura anterior (2011-2015), i una segona en una moció d’urgència sobre la reestructuració o desaparició del Consorci de Serveis a les Persones. El cap de llista socialista demana que el govern “deixi de pensar en les eleccions i ho faci en la ciutat i en el seu govern”.

Juan Luis Ruiz va ser escollit per primer cop regidor el 1995, i ha estat tant al govern com a l’oposició des d’aleshores. “No amago que fa anys que participo en la política local, únicament en la local. Però només he encapçalat una vegada la llista”. Ruiz diu que se sent “amb forces” per intentar arribar a l’Alcaldia. Pel que fa al programa de govern, hi ha tres qüestions que li semblen molt urgents: la millora del manteniment i la conservació de la ciutat, on creu que s’ha d’actuar “de manera contundent, no amb pedaços”; la millora de l’atenció social, i la recuperació del lideratge territorial de Vilanova. En aquest últim apartat, Ruiz creu que el Govern de la Generalitat “ens ha ‘ningunejat’ pel que fa a la Vegueria del Penedès, nomenant delegat territorial l’alcalde de Vilafranca” i es pregunta “com és que els mateixos companys de partit de l’actual govern municipal no han tingut present la nostra ciutat”. En aquest sentit, afegeix que “ara VNG no està al mapa. Tornar a recuperar aquesta presència requereix un govern fort, amb idees clares i amb un alcalde que pensi en la ciutat i no en la seva projecció política”. 

Article de “elvilanoví.cat”: http://www.elvilanovi.cat/juan-luis-ruiz-torna-a-optar-a-lalcaldia-pel-psc-lexpulsio-del-govern-mha-refermat-a-tornar-a-presentar-me/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *