«

»

Jun 25

Juan Luis Ruiz: tornar a l’empresa privada després de 17 anys ocupant càrrecs públics

Gerardo Iglesias, el líder del PCE i d’Izquierda Unida, va tornar a la mina el 1989. Mariano Rajoy acaba d’ocupar la seva plaça com a registrador de la propietat. El retorn dels polítics a les seves ocupacions privades anteriors és possible, i potser fins i tot saludable. Salvant totes les distàncies, el cap de llista del PSC de Vilanova, Juan Luis Ruiz, acaba d’incorporar-se a Componentes Vilanova (avui propietat de CIE Automotive), la seva empresa de sempre, després d’haver estat desallotjat del govern municipal pel pacte entre el PDeCAT i ERC. Feia 17 anys que Ruiz tenia com a principal ocupació la política, ja fos com a integrant del govern municipal vilanoví o com a president del Consell Comarcal del Garraf.

El regidor socialista diu que està vivint aquesta reincorporació al sector privat amb “molta normalitat”. Està integrat en el Departament de Qualitat Central de la planta de Componentes Vilanova i s’encarrega de verificar procediments, fer auditories sobre els processos i, en definitiva, verificar el control de qualitat. “És el que havia fet abans, però la feina ha canviat molt”, explica. “Encara m’estic formant i adaptant als nous sistemes. Ara els controls són molt més exigents i la relació amb els clients també és molt diferent”. Assegura que “he tingut una molt bona rebuda, soc un més. He entrat amb molta humilitat i gràcies als companys i a la direcció de l’empresa estic posant-me al dia. M’han respectat la categoria d’acord amb la meva formació d’enginyer”. Explica que molt probablement la seva feina l’obligarà a viatjar sovint al País Basc, on CIE, grup dedicat a la fabricació de peces i complements per a l’automoció, té una altra planta de foneria.

Ruiz creu que “he fet el que havia de fer”. Admet que el partit li va proposar fórmules perquè es continués dedicant només a l’activitat política, “però sempre vaig dir que tornaria a l’empresa”, assegura. El regidor no ha abandonat la seva tasca de portaveu del seu grup a l’Ajuntament: “cada dia, quan acabo la meva jornada laboral, tinc coses a l’Ajuntament. Hi ha molta feina, tant si s’està al govern com a l’oposició”.  Afirma que el seu partit “aspira a guanyar les pròximes eleccions i governar”.

Però serà amb ell com a cap de llista? “No ho sé encara”, assenyala. “Passat l’estiu haurem de prendre una decisió col·lectivament”. Ruiz sembla que no descarta continuar: “Encara que porti molts anys, jo sempre tinc ganes. A més, tinc la sensació que m’han fet una moció de censura”. El fet que el PSC fos apartat del govern per qüestions d’abast nacional és una espina que Ruiz té clavada i que el podria impulsar a tornar-se a presentar. Però afirma que “vull parlar amb la gent de l’agrupació (el col·lectiu local del PSC) i escoltar les seves opinions”. La solució, després de l’estiu.

Article a “elvilanovi.cat”: http://www.elvilanovi.cat/juan-luis-ruiz-tornar-a-lempresa-privada-despres-de-17-anys-ocupant-carrecs-publics/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *