«

»

Mar 27

Objectiu: els drets i la dignitat de les persones

4131508190_34f8dcde63_zVivim temps difícils. La crisi econòmica i les polítiques injustes d’austeritat i retallades socials han colpejat gran part de la ciutadania. Malauradament, Vilanova i la Geltrú no és cap excepció. Només calen un parell de dades -en els darrers 6 mesos de 2014 una mitjana mensual de 116 persones van rebre ajuts d’urgència social i els serveis socials van atendre una mitjana de 1.356 persones al mes- per constatar que la desigualtat, la pobresa i l’atur són problemes ben reals a la nostra ciutat. Problemes que, tot sembla apuntar, no desapareixeran en el futur immediat.

Des del nostre punt de vista, el principal repte i la primera obligació del proper govern municipal serà ben clara: donar-li la volta a aquesta situació. Fer retrocedir les desigualtats i la pobresa creades en els darrers anys, al mateix temps que garantir el manteniment i la qualitat dels serveis i els equipaments públics a la nostra ciutat. És per això que el nostre principal objectiu, si encapçalem el proper govern municipal, serà garantir i protegir els drets i la dignitat de les persones.

Perquè és d’això del que es tracta quan es duen a terme polítiques socials, polítiques de salut, polítiques educatives: de garantir drets i d’assegurar una vida digna per a qualsevol persona, en cap cas de caritat o d’assistencialisme. La nostra aspiració és construir una Vilanova i la Geltrú on cadascú pugui triar, sense condicionants socials o econòmics, la vida que vol viure. I nosaltres ens comprometem a fer tot el que estigui en les nostres mans des de l’ajuntament per fer-ho possible.

Necessitem un govern municipal que es mantingui ferm davant decisions unilaterals d’altres administracions i que afecten molt greument la qualitat dels serveis públics a la ciutat: des de suprimir les urgències els caps de setmana als Centres d’Atenció Primària fins a eliminar places únicament en escoles públiques de la ciutat, passant per la reducció del nombre de pediatres a casa nostra o la privatització de la gestió del CAPI Baix a Mar.

No ho podem permetre, ni podem mirar cap altre costat davant aquests atacs als serveis públics a la nostra ciutat. Els equipaments i serveis dels que gaudim els vilanovins i vilanovines ens han costat molts esforços, els hem hagut de batallar de valent no només el govern municipal, sinó tota la ciutadania (i només cal recordar la plataforma ciutadania “Salvem l’Hospital” o la lluita dels pares de l’escola Pasífae en els darrers anys) i cal que plantem cara davant els intents d’alguns, amb l’excusa de la crisi, de minvar els seus serveis públics i/o la seva qualitat. Vagi per endavant el nostre compromís amb el manteniment de la qualitat i amb la cura dels serveis i equipaments públics a Vilanova i la Geltrú.

De la mateixa manera,cal que ens enfrontem amb major contundència a les urgències socials de moltes persones a la nostra ciutat. A la situació de tantes famílies que tenien una feina estable i uns ingressos periòdics, i a les que la crisi ha deixat a la cuneta, sense recursos per pagar coses tan bàsiques com l’habitatge, la llum, l’aigua, el gaso el menjar.

Des del nostre punt de vista, que hi hagi una sola persona a la ciutat en aquesta situació vol dir que cal dedicar un major esforç als serveis socials i a la lluita contra la pobresa – especialment contra la pobresa infantil-. I també que cal posar en marxa nous mecanismes per ajudar totes aquestes persones a ensortir-se’n.

Qüestions essencials, per les que estem disposats a treballar de valent i amb valentia, fent front a tots els obstacles. Qüestions que no admeten cap més demora i que requereixen d’un govern que sàpiga distingir el que és l’urgent d’allò important.

Juan Luis Ruiz, candidat del PSC a l’alcaldia de Vilanova i la Geltrú

Article publicat al Diari de Vilanova del 27 de març de 2015

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *