«

»

Feb 16

PDeCAT-ERC, el govern de l’amnèsia

Valoració del Ple de febrer del Grup Municipal Socialista

No és cap novetat parlar a aquestes alçades de la poca cohesió del govern municipal format per CiU-PDeCAT i ERC. El Ple celebrat aquest mes de febrer torna a evidenciar un govern de dos partits polítics en campanya electoral des de fa mesos, amb molt poca dedicació als problemes de la ciutat.

L’únic punt de debat plenari va ser l’aprovació provisional de la modificació puntual del Pla General d’Urbanisme del polígon Masia d’en Barreres, per tal de facilitar la implantació d’un parc comercial. Un punt sobre el que fa un any ja va haver-hi un debat públic a la ciutat important a on es van poder escoltar veus a favor i en contra. En diversos espais de debat i participació, es va poder escoltar a tothom qui va voler dir-hi alguna cosa: consells d’associacions de veïns, dues sessions públiques, una quinzena de reunions bilaterals amb agents econòmics i socials, reunions amb tots els grups polítics o la celebració de diverses comissions informatives extraordinàries. En aquell moment el grup municipal d’ERC, que va votar a favor, va denunciar la falta de debat al voltant d’aquest tema, i va condicionar la seva votació a la signatura d’un document amb propostes, algunes concretes i altres absolutament genèriques, com poden ser la proposta d’aparcaments dissuasius al voltant del centre, millorar les connexions d’accés des de les rambles Sant Jordi i Pep Ventura, realització d’un Pla comercial, la potenciació dels eixos verds de la ciutat, etc.

També i per tal de millorar l’encaix de la Masia d’en Barreres i del barri del Tacó cap a la ciutat, el PSC en aquell moment, vam adquirir el compromís de redactar el projecte de reurbanització de l’avinguda de Vilafranca, un compromís també per fer-ho de forma participativa amb els veïns.

Doncs bé, un any després aquest punt ha passat pel Ple sense cap tipus de debat, sense que ERC, ara al govern, hagi donat ni una sola explicació dels compromisos que ells van demanar i que ara gestionen íntegrament. Cap resposta a la petició que expliquin com estan aquests projectes i evidentment, zero debat. Ni un sol debat per tal de donar a conèixer quin és el projecte definitiu que s’enviarà a la Generalitat. I encara més, de forma insòlita, aquells que han reclamat tanta participació al llarg de 4 anys, ara en paraules del regidor d’Urbanisme: no fa falta fer més participació de la que ja es va fer. Tot un reconeixement a la feina que vam fer el grup socialista i que ells van criticar. Es fa estrany que els seus companys de govern del PDeCAT no els expliquessin tots aquests acords.

Aquesta amnèsia a la que volen dur-nos el grup d’ERC amb la complicitat de PDeCAT, no és res més que la por a fer debats públics sobre determinades qüestions davant dels que anuncien que seran els seus socis després de les eleccions, la CUP i SOMVNG.

Amagant el debat, amaguen els punts a on clarament no comparteixen cap posicionament com podria ser temes d’urbanisme o de model de promoció econòmica.

Però al Ple no només va tenir amnèsia la part del govern d’ERC. La intervenció de la regidora de Participació del PDeCAT va ser força vergonyosa: com que queden tres mesos per a les eleccions, totes les propostes que fa la oposició, especialment el PSC, són electoralistes, i per tant, no cal continuar treballant.

La proposta que presentàvem era el desplegament de les regidories de barri, per tal de deixar uns debats iniciats durant aquest mandat per al proper, si així es considera, poder continuar i no començar de zero. Aquesta proposta tenia ja uns primers estudis i pretenia ser un altre aspecte per millorar la participació i apropar la institució a tota la ciutat. Després que des del PSC impulséssim els pressupostos participatius al 2016 i el consolidéssim al 2017, calia fer aquesta segona gran proposta, que està inclosa al Pla d’actuació municipal.

La regidora Blanca Albà, sorprenentment, ha decidit que s’ha acabat treballar, sobretot si la proposta que hi ha la fa el PSC, segurament perquè  des de fa mesos està més preocupada de donar-se a conèixer com a candidata. En definitiva un govern més preocupat del postureig que de treballar, amb molt poca dedicació i preparació dels temes que es duen al Ple.

Des del PSC continuarem treballant en aquelles propostes que considerem que poden millorar Vilanova i la Geltrú davant la passivitat i desgavell d’aquest govern.

Grup Municipal Socialista VNG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *