«

»

Mar 01

Ruiz s’envolta d’agents empresarials i sindicals en una nova sessió de DiàlegsxVNG

Recull de premsa de La Ciutat del Garraf

El PSC de Vilanova i la Geltrú ha organitzat una nova sessió de debat per tractar el nou model econòmic de ciutat on també hi ha participat la portaveu d’Economia del partit al Parlament de Catalunya.

La portaveu d’economia del PSC al Parlament de Catalunya, Alícia Romero, el Secretari General de l’UGT de l’Alt Penedès, Garraf i Anoia, Francesc Rica, el secretari de CCOO al Garraf, Albert Rodríguez, i el Secretari General de la Federació Empresarial del Gran Penedès, Isidre Also, han acompanyat durant la tarda d’aquest dimecres als i les socialistes vilanovins en una nova sessió de DiàlegsxVNG, al Centre Cívic de Sant Joan.

El col·loqui, moderat pel candidat a l’alcaldia del PSC Vilanova i la Geltrú, Juan Luis Ruiz, ha situat en l’epicentre de les converses el nou model econòmic per a la ciutat, fruit del programa de govern que està realitzant l’equip socialista de cara als propers comicis del mes de maig.

Ruiz ha assenyalat que no només estan treballant en un programa de govern per a aquestes eleccions, sinó que “el PSC de  Vilanova i la Geltrú va més enllà i es troba immers en l’elaboració d’ un projecte que pugui servir de marc fins al 2030, on impera l’aposta per la reindustrialització, el sector primari, i el turisme sostenible tal com marquen els objectius que té establerts Nacions Unides en aquest darrer àmbit per a aquell mateix any”.

Per la seva banda, la portaveu d’Economia del PSC al Parlament de Catalunya, reconeixia que al país li està costant avençar en àmbits com la intel·ligència artificial i atribuïa a la situació política com a condicionant de la política pública i a les polítiques que porta a terme el govern en el desenvolupament econòmic. Romero ha assegurat que “Catalunya té molt bones cartes amb centres de desenvolupament i instituts, fet que podria conduir al territori català a una situació d’avantguarda en un període de deu a quinze anys, sempre que hi hagi un govern que s’hi impliqui”.

El Secretari de CCOO al Garraf, Albert Rodríguez, ha lamentat que “després de deu anys de crisi econòmica, la situació política que a hores d’ara viu Catalunya no és la més adient”. Pel que fa a la comarca del Garraf,  considera que és una de les grans perjudicades per la falta d’inversió pública i ha assegurat que “a hores d’ara, està orientada a ser una comarca residencial”. Per a Rodríguez, una major inversió en la producció de serveis públics per part dels Ajuntaments, una reforma fiscal de caràcter integral, el desenvolupament d’un catàleg de clàusules socials i mediambientals, o millors polítiques en els polígons industrials formen part de tot un conjunt de mesures que ajudarien al desenvolupament econòmic de la comarca.

Des del món empresarial,  el Secretari General de la Federació Empresarial del Gran Penedès, Isidre Also, ha posat especial èmfasi en dotar del valor i reconeixement  que mereix  la universitat en els programes electorals. Així mateix, ha exposat part de les xifres que a hores d’ara pateix el Garraf, ja que ocupa la novena posició del rànquing de les comarques amb una taxa d’atur més elevada, i on a més a més, molt del personal qualificat ha de marxar a la recerca de millors oportunitats laborals.

Finalment, el Secretari de la UGT posiciona a Vilanova i la Geltrú com a punt fort de la comarca i considera que “ha de tenir un equip punter en promoció econòmica, ja que és el municipi que genera una major part del PIB de la comarca”. Per a Rica, el PSC és un partit que governa i planifica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *