«

»

Des 05

Tornem al PSC i Vilanova i la Geltrú el protagonisme que es mereixen

Estem a sis mesos de les eleccions municipals i m’agradaria fer algunes reflexions com a cap de llista del PSC a Vilanova i la Geltrú. Idees, propostes que hem anat enfilant i debatent d’ençà que vaig decidir presentar-me a les primàries d’elecció de cap de llista socialista.
Quan parlo del projecte que liderem els socialistes a Vilanova i la Geltrú m’agrada utilitzar les paraules de Josep Ramoneda quan diu que “el projecte no és una utopia. Al contrari: és el camí que relliga el present i el futur“.

El nostre és un projecte que ve de lluny. Prenc aquesta paraula en el seu sentit més etimològic, recordant que vol dir essencialment “capacitat de respondre”. Capacitat de donar resposta i de resituar les nostres propostes: capacitat de trencar amb la indiferència que s’ha generat a l’entorn de la política en general i capacitat de liderar respostes a les mancances que aquests darrers 3 anys s’han produït a Vilanova i la Geltrú.

Els i les socialistes tenim un coneixement important del que està passant a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Malauradament en aquestes tres anys hem pogut patir les febleses de l’equip de govern, els seus projectes aturats, la seva poca ambició de futur… Tot això ens fa sentir convençuts i forts per marcar rutes clares i fermes per posar un nou PSC al front de l’Ajuntament.

Hem vist i estem veient com la gestió municipal ha posat i està posant en entredit alguns drets bàsics i com les finances municipals estan mediatitzades per prioritats que són, des del nostre punt de vista, qüestionables. Malauradament sabem què ha passat amb als serveis sanitaris, amb les escoles, amb les beques, amb les llistes d’espera, amb els serveis de pediatria, amb els serveis que han de facilitar l’ocupació. Estem veient com s’ha afeblit volgudament tot un model de govern que defensava uns serveis públics dignes.

Per això crec que el PSC ha de recuperar la nostra posició a la ciutat. A nivell social i a nivell electoral. Volem fer que el PSC sigui un interlocutor present arreu, amb un projecte al servei de la ciutat i la ciutadania. Recuperar espai. Ens esperona la nostra història com a opció política. Potser cal fer memòria i recordar de nou que la transformació històrica que ha fet la ciutat durant les darreres dècades ha estat amb governs liderats pel PSC i que en molts aspectes aquest model de govern encara ens està servint en el dia a dia de la ciutat.

Aquest model l’hem de poder posar a l’hora per afrontar nous reptes. Actualment ens enfrontem a un escenari econòmic i social difícil: famílies en exclusió social, persones sense llar, infants amb necessitats alimentàries, atur crònic… tot això es tradueix en una desconfiança cap a la política i cap a la classe política. S’ha instal·lat la sensació que “tots són iguals”. M’agradaria trencar amb aquesta sensació.

El nostre és un projecte impulsat des de la tradició de la socialdemocràcia europea i des del catalanisme polític, la cohesió social i el progrés social i econòmic de la ciutat. És un projecte que parteix de treballar amb la ciutadania, parlar-hi, atendre-la i de treballar amb la globalitat dels barris. De tots els barris.

El nostre és un projecte que vol respondre les preguntes Què necessita la ciutat? Què necessiten els vilanovins i vilanovines? Perquè coneixem la ciutat. Perquè observem cada dia les dificultats de la gent, les desigualtats que han augmentat després de la crisi. Perquè no hem oblidat que cal lluitar contra les desigualtat que fan que hi hagi gent que queda al marge de la societat.

Vilanova i la Geltrú està passant una mala temporada. Els darrers quatre anys hauran estat, ras i curt, anys perduts. Anys grisos, d’un govern únicament preocupat a sobreviure. Un govern sense projecte, sense model; el govern de la improvisació. Un govern resignat davant les decisions del Govern de CiU a la Generalitat i del PP a l’Estat.

El PSC tenim la resposta a aquesta grisor. Tenim unes línies bàsiques i unes prioritats del que volem per Vilanova i la Geltrú. La primera de les prioritats haurà de ser les persones, especialment, ajudar aquells que estan patint amb més intensitat la crisi. La defensa dels serveis públics de qualitat per a tothom i el combat contra l’atur. La segona serà posar en marxa la Vilanova i la Geltrú del futur, en termes socioeconòmics i també territorials. La tercera prioritat serà concretar una nova manera de governar per apropar la ciutadania a l’Ajuntament. És tracta de recuperar tota l’energia ciutadana possible per a construir la ciutat del futur.

Volem continuar parlant amb la ciutadania, escoltar i confrontar idees amb ciutadans i ciutadanes, amb entitats, amb agents econòmics i socials. Per això hem encetat el procés d’elaboració del programa electoral perquè sigui una oportunitat per començar a teixir aquestes xarxes d’ajuda mútua per millorar la ciutat, per fer partícip la ciutadania de la construcció de la Vilanova i la Geltrú dels propers anys.

Som un partit que coneix la ciutat, que entén i comparteix els neguits i anhels de la ciutadania i amb una elevada sensibilitat social. Una força política amb respostes i útil a la ciutadania.

Article publicat al Diari de Vilanova (5 de desembre de 2014)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *