«

»

Oct 09

Valoració del Ple d’octubre

El PSC destaca l’acord de continuar treballant entre tots els grups municipals i treballadors en el procés de redefinició de la societat municipal PIVSAM

El Ple d’octubre va aprovar les dues mocions del PSC que es van presentar pel seu debat. Pel que fa a la moció sobre el servei de neteja d’edificis i equipaments municipals realitzada a finals de l’any passat, es va acordar per unanimitat obrir un expedient informatiu per conèixer el procés d’adjudicació així com saber en quin estat es troba la plantilla de treballadors. Aquest procés arriba desprès de que s’ampliés el cost econòmic i els treballadors es rebaixessin les seves condicions laborals, a més d’una disminució del nombre que de 73 que figuraven al plec de condicions, van passar a 60 a l’hora de l’acord amb la concessionària i que en aquests moments es desconeix la xifra.

En relació a la moció sobre la societat municipal PIVSAM, aprovada amb el suport de tots els grups de l’oposició i l’absència del govern en aquest debat, el PSC recorda que al consell d’administració es va condicionar la seva retirada a que es continués treballant en presentar una proposta sobre el futur dels 5 treballadors municipals que es preveu que no continuïn amb el nou pla de viabilitat que es va donar a conèixer fa una setmana. Desprès de valorar que el mateix dilluns que es celebrava el Ple no hi havia cap concreció ni detall sobre aquesta situació, el Grup Municipal va decidir mantenir-la a l’ordre del dia per a que el Ple es pogués pronunciar-se. Mitja hora abans del Ple es va rebre un correu electrònic amb la proposta del govern i mentre es celebrava el Ple els treballadors van presentar també la seva proposta. El grup socialista considera que aquesta és la línia sobre la que cal treballar i que aquest és l’esperit de la moció aprovada i manifesta també la voluntat de mantenir un diàleg obert amb totes les parts per resoldre aquesta situació, sense cap pressió i dins d’unes formes basades en el respecte.

Modificació del Pla d’usos d’establiments musicals

Altres punts destacats del Ple van ser l’aprovació de la modificació del Pla d’usos per establiments musicals i de restauració de pública concurrència del casc antic i de l’eixample central. Aquest Pla, tot i que introdueix algunes correccions, té com a gran novetat que permetrà l’ampliació d’establiments com bars musicals o nous restaurants musicals, així com nous criteris per a l’establiment de bars. Pel PSC l’anterior Pla d’usos era una eina per ajudar a mantenir l’equilibri entre el dret al descans dels veïns i una oferta d’oci a la ciutat, i era un pacte de mínims desprès dels problemes de convivència ara fa uns anys. D’aquesta forma, es pretenia evitar que tot l’oci nocturn es concentri en pocs carrers i places, amb la pressió que això suposa i també evitar la zonificació de parts de la ciutat. El PSC defensa un Pla que aposti per un equilibri de les diferents activitats econòmiques per mantenir la qualitat de vida i complementar l’activitat comercial, manifestant també la preocupació pels tancaments de comerços en aquest punt; altres qüestions que van condicionar el vot en contra va ser el desconeixement del model de nucli antic que es vol per a la ciutat. També s’ha qüestionat que no hagi estat un pla urbanístic més obert a la participació per les conseqüències que té la liberalització que s’ha aprovat. Finalment, el PSC lamenta l’actitud del regidor d’urbanisme que va posar en dubte que es presentin al•legacions, en aquest punt, el PSC ha expressat sempre el seu desacord amb la modificació del Pla, i recorda que en altres debats també s’han presentat al·legacions i l’actitud ha estat la d’escoltar i fer debat i no la del menyspreu cap a idees o aportacions legítimes de l’oposició i que puguin discrepar de les propostes del govern.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *