«

»

Nov 05

Valoració del PSC del Ple Ordinari del mes de novembre

El ple ordinari del mes de novembre va estar marcat per la retirada de diversos punts de l’ordre del dia, com l’aprovació de les taxes municipals, per petició dels grups de l’oposició o la quita de Bankia de 3 milions d’euros del deute del Parc del Garraf per no tenir preparada la documentació.

En referència a la retirada de la votació de les taxes municipals, el Grup Municipal Socialista valora molt negativament la seva retirada perquè una vegada més demostra la falta de consens entre el govern i l’oposició. En aquest sentit, el PSC dubta que el govern tingui gaire interès en arribar a acords ja que “se’ns ha convocat per aquest dijous per a negociar les taxes i el ple és dilluns vinent”, explica Juan Luis Ruiz. A més, lamenta
que l’alcaldessa qüestioni la disponibilitat dels grups de l’oposició per negociar les taxes. “Aquesta afirmació és molt injusta, el govern no ha tingut voluntat de negociar res amb l’oposició”, afirma Ruiz.

Pel que fa les taxes que presenta CiU, des del PSC critiquen que s’hagi volgut vendre un gran titular que anunciava la congelació de les taxes perquè “per a nosaltres congelar les taxes és que hi hagi un increment zero i això no és cert”. Si s’aprova la proposta del govern municipal, al mes de gener els ciutadans i ciutadanes veuran com l’IBI augmenta entre un 1,5% i un 3% i veuran com puja la factura de l’aigua un 3%. És a dir, el govern municipal proposa apujar aquelles taxes que paguen tots els ciutadans i ciutadanes de Vilanova i la Geltrú.

Així mateix, el PSC ja va presentar al govern i a la resta de grups un document amb 17 propostes en referència a les taxes municipals i, d’aquestes propostes, el govern només ha acceptat una i en 3 ha fet una transaccional, el que demostra la manca de voluntat d’arribar a acords, ja que la gran majoria de propostes només depenen de la voluntat política del govern d’acceptar-les perquè no suposen una gran despesa per a l’Ajuntament.

A grans trets, les propostes del PSC es centren en estar al costat dels que més pateixen la crisi. Per això es proposa que, pel que fa l’IBI, al tram més baix del valor cadastral, l’increment sigui zero i en la resta de trams es faci un augment de forma progressiva. Una proposta que directament ha estat rebutjada pel govern municipal i que ni tan sols es podrà debatre al ple.

En aquesta línia, el PSC no està d’acord amb que el govern posi traves a la possibilitat de fragmentar els pagaments. Segons la proposta del govern municipal, aquelles persones que vulguin fraccionar pagaments necessitaran complir uns requisits d’avals bancaris que en molts casos és impossible que puguin complir.

Una altra de les propostes del PSC i la única que ha estat acceptada pel govern municipal és la de la retirada de la nova taxa per a Inscripció o Baixa al Registre municipal de parelles de fet.

Així mateix, el Grup Municipal Socialista també ha presentat propostes de bonificacions mediambientals i de defensa del model comercial.

Pel que fa l’apartat de mocions, el Ple va aprovar totes les mocions presentades pel Grup Municipal Socialista.

La moció sobre l’ampliació de l’oferta de cicles formatius a la ciutat es va aprovar per unanimitat. Amb aquesta proposta el PSC insta al govern municipal a treballar en l’ampliació de l’oferta formativa a la ciutat un cop finalitzats els estudis d’ESO i Batxillerat, que actualment és molt limitada, i que ho faci tenint en compte les necessitats dels estudiants, les necessitats del mercat laboral i, en especial, del teixit empresarial de la ciutat i la comarca.

També es va aprovar la moció de suport a l’AMPA de l’Escola Volerany en contra de l’aplicació de la LOMCE i per una escola pública, laica i en català.

D’altra banda el PSC va presentar una moció d’urgència sobre canvis de personal a l’IMET que es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups de l’oposició i el vot contrari de CiU. En aquest sentit, la moció aprovada demana que es deixi sense efecte el decret del Regidor d’Hisenda, Recursos Humans i Organització Interna i que es retorni el treballador al seu lloc de treball, ja que, aquests canvis sempre s’havien dut a terme desprès de negociacions amb els propis treballadors i, en aquest cas, la única comunicació que va tenir el treballador afectat va ser que havia de deixar el seu lloc de treball aquell mateix dia i traslladar-se a l’Escola Municipal de Música. El PSC espera que es compleixi la retirada del decret i que s’assumeixin responsabilitats.

Així mateix, el PSC va votar a favor del punt en que s’aprovava el programa de participació ciutadana de la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana de l’Eixample Nord.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *